pondělí 3. ledna 2011

Cena realizace zahrady





Není to vůbec jednoduché. Jak se dobrat, zda budete „odrbán“ či je cena odpovídající podanému výkonu.
Pokud uvažujete nad firmou, která Vám byla doporučena na základě realizace zakázky, tak se hodně dozvíte z pohledu na již provedenou práci…. Nechte si ale na svém uvážení, jak na Vás dílo působí. Mnohdy je totiž nadšení investora z realizovaného díla postaveno na podstatě, že ho to moc nestálo. Na zahradě je to sice vidět, ale on si to nepřizná.
Na první pohled by mělo být zřejmé, zda cena odpovídá. Základem jsou totiž kvalitní pěkné rostliny. Pokud stojíte před klacíkem připomínající unavené košťátko a přemýšlíte proč majitel za tuto nádheru byl ochoten vyhodit mnohdy i tisíce, asi to není to pravé. Bohužel z rozpočtů se tyto jemné leč podstatné nuance nedozvíte. Stromek má udanou pouze výšku, či obvod kmínku…to jestli je pěkný, poznáte bohužel až ho k Vám přivezou. Proto je určitě lepší shlédnout od firmy již realizované dílo.To, že firma dodá chudé rostliny za mnoho peněz bych uvedla jako velmi podstatný a častý nedostatek.
Na začátku je důležité si uvědomit, že cena realizované zahrady , pokud dobře vyberete, bude odpovídat vynaloženým nákladům. Je to jako s autem, kdy vybíráte podle toho, jak se Vám vůz líbí a zda máte pocit, že se chcete v něčem takovém vozit…a hlavně, že za ten komfort, chcete dát ty dané peníze.
Dnes už nikoho nepřekvapí, že za dům vynaloží nemalé peníze, ale zahrada je také velmi důležitá. Patří do soukolí prostředí, ve kterém se rozhodnete bydlet a nádherná zahrada může i jednoduchý dům povýšit na kulturní skvost.
Ideál je, že zahrada je součástí domu, je s ním i vymýšlena a je tudíž rafinovaným rozšířením obytné plochy do okolního prostoru a naopak.

Žádné komentáře:

Okomentovat